CBR nieuws

CBR neemt t/m 31 maart geen examens af

 

Beste opleider,           

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus annuleert het CBR per direct alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens. Ook de cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag) worden uitgesteld. Dit geldt in ieder geval tot en met 31 maart. We doen dit voor de veiligheid van zowel opleiders, kandidaten als onze medewerkers.

Geen mogelijkheid tot reserveren

Om een run op examens na 31 maart te voorkomen, is het reserveren van examens, toetsen en rijtesten voorlopig niet mogelijk.

Informatie

Kandidaten brengen we op de hoogte via SMS, e-mail, onze website, telefonisch en social media. Houd www.cbr.nl en TOP internet in de gaten om te weten wanneer het weer mogelijk is examens te reserveren en wanneer we weer starten met het afnemen van examens. We sturen u hierover ook een e-mail. 

Verplichte nascholing (code 95)

Door het besluit om scholen te sluiten, worden de nascholingscursussen voor beroepschauffeurs niet meer geregistreerd. Dit betekent dat de gevolgde cursussen vanaf 17 maart niet meetellen voor de code 95. Dit geldt in ieder geval tot en met 31 maart.

Vragen

We hopen op uw begrip voor deze situatie en op uw medewerking om uw kandidaten zoveel mogelijk op de hoogte te brengen. Mocht u nog vragen hebben over het voorgaande, kunt u altijd contact opnemen met uw examenmanager of met onze Klantenservice via 088 227 77 00. 

Met vriendelijke groet,

CBR

Het nieuwe theorie examen per 1 november 2019

Vanaf 1 november bestaat het auto theorie-examen niet langer uit twee, maar uit drie examenonderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Je slaagt alleen voor het theorie- examen als je voor elk onderdeel een voldoende haalt.

Daarnaast krijg je vanaf november andere feedback met een vernieuwd uitslagformulier. Daarop staat een heldere uitleg over de examenonderwerpen en hoe goed je deze beheerst. Bij het officiële CBR theorie-examen krijg je na afloop van het examen de fout beantwoorde vragen niet meer te zien. Uiteraard bij de examens die je op deze website oefent wel. De inhoud van het examen blijft hetzelfde net als het totale aantal examenvragen.

 

Wil je alvast een nieuw examen uitproberen? Start dan gratis het nieuwe theorie-examen hieronder.